Macrisul Iepurelui - Stâng-drept-stâng prin pădurile Bucegilor | meetSun.ro / Se adaugă un sfert de pahar (50 ml.) de apă, se pisează bine, după care se filtrează.. Are un gust acru și este folosită în salate sau în ciorbe. Măcrișul ( rumex acetosa) este o specie de plante perene din familia polygonaceae, cultivate pentru frunzele sale. Frunzele sale sunt moi, fine si usor de digerat. Se adaugă un sfert de pahar (50 ml.) de apă, se pisează bine, după care se filtrează. Aceasta planta ce creste in padurile de foioase sau conifere,cu frunze asemanatoare trifoiului,flori albe, micute, este cunoscuta sub denumirea latina oxalis acetossella, iar popular i se spune:macrit de padure, macrisul caprei,trifoi acru, macrisul cucului,pita cucului.
Frunzele sale sunt moi, fine si usor de digerat. Macrisul este o planta care creste din abundenta in padurile umbroase, mai ales de brad, molid si fag. El inlatura pirozisul (arsurile la stomac) si tulburarile hepatice digestive usoare. Macrisul iepurelui poate fi folosit ca adjuvant pentru: Sub formă de suc sucul de măcriş iepuresc se prepară astfel:
Macrisul iepurelui poate fi folosit ca adjuvant pentru: Măcrișul ( rumex acetosa) este o specie de plante perene din familia polygonaceae, cultivate pentru frunzele sale. Originar de pe teritoriul eurasiei, macrisul este o planta cu frunze bogate in betacaroten, acid tartric, acid oxalic, emodina, avand efect antiinflamator, diuretic, astringent, vermifug, antioxidant, detoxifiant, antitumoral, antipiretic (reduce febra), fiind recomandat ca adjuvant in cancer, paraziti intestinali, afectiuni digestive, afectiuni hepatice. Măcrişul iepurelui se mai poate folosi ca adaos la sandviciuri, ca zarzavat şi ȋnăcritor în ciorbe, ca aperitiv. Se adaugă un sfert de pahar (50 ml.) de apă, se pisează bine, după care se filtrează. Are un gust acru și este folosită în salate sau în ciorbe. Macrisul este cunoscut pentru efectele sale benefice asupra digestiei, a tensiunii arteriale, a sistemului imunitar si asupra sistemului osos. El inlatura pirozisul (arsurile la stomac) si tulburarile hepatice digestive usoare.
Are un gust acru și este folosită în salate sau în ciorbe.
Originar de pe teritoriul eurasiei, macrisul este o planta cu frunze bogate in betacaroten, acid tartric, acid oxalic, emodina, avand efect antiinflamator, diuretic, astringent, vermifug, antioxidant, detoxifiant, antitumoral, antipiretic (reduce febra), fiind recomandat ca adjuvant in cancer, paraziti intestinali, afectiuni digestive, afectiuni hepatice. Măcrișul ( rumex acetosa) este o specie de plante perene din familia polygonaceae, cultivate pentru frunzele sale. Pentru aceste indispozitii, el se bea sub forma de ceai racit in prealabil, in portii de cite 2 cesti pe zi. Macrisul este o planta care creste din abundenta in padurile umbroase, mai ales de brad, molid si fag. Are un gust acru și este folosită în salate sau în ciorbe. Frunzele sale sunt moi, fine si usor de digerat. Aceasta planta ce creste in padurile de foioase sau conifere,cu frunze asemanatoare trifoiului,flori albe, micute, este cunoscuta sub denumirea latina oxalis acetossella, iar popular i se spune:macrit de padure, macrisul caprei,trifoi acru, macrisul cucului,pita cucului. El inlatura pirozisul (arsurile la stomac) si tulburarile hepatice digestive usoare. Măcrişul iepurelui se mai poate folosi ca adaos la sandviciuri, ca zarzavat şi ȋnăcritor în ciorbe, ca aperitiv. Este deseori confundat cu trifoiul, numai ca are frunzele mai mici si un gust acrisor foarte placut. Macrisul este cunoscut pentru efectele sale benefice asupra digestiei, a tensiunii arteriale, a sistemului imunitar si asupra sistemului osos. Macrisul iepurelui poate fi folosit ca adjuvant pentru: Feb 25, 2002 · general information about oxalis acetosella (oxaac) europe, turkey, siberia, russian far east, central asia, indochina, china, japan, korea, mongolia
Feb 25, 2002 · general information about oxalis acetosella (oxaac) europe, turkey, siberia, russian far east, central asia, indochina, china, japan, korea, mongolia Are un gust acru și este folosită în salate sau în ciorbe. Macrisul iepurelui poate fi folosit ca adjuvant pentru: Pentru aceste indispozitii, el se bea sub forma de ceai racit in prealabil, in portii de cite 2 cesti pe zi. Originar de pe teritoriul eurasiei, macrisul este o planta cu frunze bogate in betacaroten, acid tartric, acid oxalic, emodina, avand efect antiinflamator, diuretic, astringent, vermifug, antioxidant, detoxifiant, antitumoral, antipiretic (reduce febra), fiind recomandat ca adjuvant in cancer, paraziti intestinali, afectiuni digestive, afectiuni hepatice.
Macrisul iepurelui poate fi folosit ca adjuvant pentru: Măcrișul ( rumex acetosa) este o specie de plante perene din familia polygonaceae, cultivate pentru frunzele sale. Aceasta planta ce creste in padurile de foioase sau conifere,cu frunze asemanatoare trifoiului,flori albe, micute, este cunoscuta sub denumirea latina oxalis acetossella, iar popular i se spune:macrit de padure, macrisul caprei,trifoi acru, macrisul cucului,pita cucului. Sub formă de suc sucul de măcriş iepuresc se prepară astfel: Frunzele sale sunt moi, fine si usor de digerat. Originar de pe teritoriul eurasiei, macrisul este o planta cu frunze bogate in betacaroten, acid tartric, acid oxalic, emodina, avand efect antiinflamator, diuretic, astringent, vermifug, antioxidant, detoxifiant, antitumoral, antipiretic (reduce febra), fiind recomandat ca adjuvant in cancer, paraziti intestinali, afectiuni digestive, afectiuni hepatice. Măcrişul iepurelui se mai poate folosi ca adaos la sandviciuri, ca zarzavat şi ȋnăcritor în ciorbe, ca aperitiv. Feb 25, 2002 · general information about oxalis acetosella (oxaac) europe, turkey, siberia, russian far east, central asia, indochina, china, japan, korea, mongolia
Măcrișul ( rumex acetosa) este o specie de plante perene din familia polygonaceae, cultivate pentru frunzele sale.
Frunzele sale sunt moi, fine si usor de digerat. Este deseori confundat cu trifoiul, numai ca are frunzele mai mici si un gust acrisor foarte placut. Aceasta planta ce creste in padurile de foioase sau conifere,cu frunze asemanatoare trifoiului,flori albe, micute, este cunoscuta sub denumirea latina oxalis acetossella, iar popular i se spune:macrit de padure, macrisul caprei,trifoi acru, macrisul cucului,pita cucului. Se adaugă un sfert de pahar (50 ml.) de apă, se pisează bine, după care se filtrează. El inlatura pirozisul (arsurile la stomac) si tulburarile hepatice digestive usoare. Măcrișul ( rumex acetosa) este o specie de plante perene din familia polygonaceae, cultivate pentru frunzele sale. Măcrişul iepurelui se mai poate folosi ca adaos la sandviciuri, ca zarzavat şi ȋnăcritor în ciorbe, ca aperitiv. Originar de pe teritoriul eurasiei, macrisul este o planta cu frunze bogate in betacaroten, acid tartric, acid oxalic, emodina, avand efect antiinflamator, diuretic, astringent, vermifug, antioxidant, detoxifiant, antitumoral, antipiretic (reduce febra), fiind recomandat ca adjuvant in cancer, paraziti intestinali, afectiuni digestive, afectiuni hepatice. Sub formă de suc sucul de măcriş iepuresc se prepară astfel: Macrisul este cunoscut pentru efectele sale benefice asupra digestiei, a tensiunii arteriale, a sistemului imunitar si asupra sistemului osos. Macrisul iepurelui poate fi folosit ca adjuvant pentru: Are un gust acru și este folosită în salate sau în ciorbe. Feb 25, 2002 · general information about oxalis acetosella (oxaac) europe, turkey, siberia, russian far east, central asia, indochina, china, japan, korea, mongolia
Frunzele sale sunt moi, fine si usor de digerat. Se adaugă un sfert de pahar (50 ml.) de apă, se pisează bine, după care se filtrează. Feb 25, 2002 · general information about oxalis acetosella (oxaac) europe, turkey, siberia, russian far east, central asia, indochina, china, japan, korea, mongolia Originar de pe teritoriul eurasiei, macrisul este o planta cu frunze bogate in betacaroten, acid tartric, acid oxalic, emodina, avand efect antiinflamator, diuretic, astringent, vermifug, antioxidant, detoxifiant, antitumoral, antipiretic (reduce febra), fiind recomandat ca adjuvant in cancer, paraziti intestinali, afectiuni digestive, afectiuni hepatice. Măcrișul ( rumex acetosa) este o specie de plante perene din familia polygonaceae, cultivate pentru frunzele sale.
Este deseori confundat cu trifoiul, numai ca are frunzele mai mici si un gust acrisor foarte placut. El inlatura pirozisul (arsurile la stomac) si tulburarile hepatice digestive usoare. Frunzele sale sunt moi, fine si usor de digerat. Feb 25, 2002 · general information about oxalis acetosella (oxaac) europe, turkey, siberia, russian far east, central asia, indochina, china, japan, korea, mongolia Macrisul este cunoscut pentru efectele sale benefice asupra digestiei, a tensiunii arteriale, a sistemului imunitar si asupra sistemului osos. Are un gust acru și este folosită în salate sau în ciorbe. Sub formă de suc sucul de măcriş iepuresc se prepară astfel: Macrisul este o planta care creste din abundenta in padurile umbroase, mai ales de brad, molid si fag.
Aceasta planta ce creste in padurile de foioase sau conifere,cu frunze asemanatoare trifoiului,flori albe, micute, este cunoscuta sub denumirea latina oxalis acetossella, iar popular i se spune:macrit de padure, macrisul caprei,trifoi acru, macrisul cucului,pita cucului.
Măcrișul ( rumex acetosa) este o specie de plante perene din familia polygonaceae, cultivate pentru frunzele sale. Macrisul este cunoscut pentru efectele sale benefice asupra digestiei, a tensiunii arteriale, a sistemului imunitar si asupra sistemului osos. Frunzele sale sunt moi, fine si usor de digerat. Feb 25, 2002 · general information about oxalis acetosella (oxaac) europe, turkey, siberia, russian far east, central asia, indochina, china, japan, korea, mongolia Originar de pe teritoriul eurasiei, macrisul este o planta cu frunze bogate in betacaroten, acid tartric, acid oxalic, emodina, avand efect antiinflamator, diuretic, astringent, vermifug, antioxidant, detoxifiant, antitumoral, antipiretic (reduce febra), fiind recomandat ca adjuvant in cancer, paraziti intestinali, afectiuni digestive, afectiuni hepatice. Sub formă de suc sucul de măcriş iepuresc se prepară astfel: Aceasta planta ce creste in padurile de foioase sau conifere,cu frunze asemanatoare trifoiului,flori albe, micute, este cunoscuta sub denumirea latina oxalis acetossella, iar popular i se spune:macrit de padure, macrisul caprei,trifoi acru, macrisul cucului,pita cucului. Este deseori confundat cu trifoiul, numai ca are frunzele mai mici si un gust acrisor foarte placut. Măcrişul iepurelui se mai poate folosi ca adaos la sandviciuri, ca zarzavat şi ȋnăcritor în ciorbe, ca aperitiv. Are un gust acru și este folosită în salate sau în ciorbe. El inlatura pirozisul (arsurile la stomac) si tulburarile hepatice digestive usoare. Se adaugă un sfert de pahar (50 ml.) de apă, se pisează bine, după care se filtrează. Pentru aceste indispozitii, el se bea sub forma de ceai racit in prealabil, in portii de cite 2 cesti pe zi.
Se adaugă un sfert de pahar (50 ml) de apă, se pisează bine, după care se filtrează macris. Macrisul este o planta care creste din abundenta in padurile umbroase, mai ales de brad, molid si fag.